Hoe een onbekend 'Zelfportret' van Henri  Boot  naar het museum verhuisde.

In 2004 kreeg ik bericht van iemand die vanwege een verhuizing wat schilderijen wilde weg doen...

'Herman Kruyer terug in het Stedelijk Museum, Amsterdam'

Vrolijk nieuws dit keer met een verhaal waarin kunsthistorisch onderzoek alles weer samen brengt.

De snelste verkoop ooit!

Het beeld van Wim Jonker (1920-1993) ' Henri Boot zittend op stoel' verkocht ik binnen vijf minuten. Hoe dat zo snel lukte vertel ik u in dit verhaal.

'Mijn bezoeken aan Henk van Ulsen' 

Met enige regelmaat bezocht ik tussen 1998 en 2002  de acteur Henk van Ulsen (1927-2009) in zijn statige bovenwoning aan de Jacob Obrechtstraat in Amsterdam Zuid. Van Ulsen had een opvallend goed oog voor kunst en verzamelde het werk van de oude Jan Voerman...

Hitler, de oorlog, beroemde auteurs en een Amsterdams hotel...

'Hoe Josef Nassy (1904-1976) twee Duitse kampen overleeft' 

Schrijven over het leven en werk van Josef Nassy (1904-1976) is echt een regelrechte uitdaging. Wanneer Nassy als kunstschilder in kamp Laufen beland weet hij te overleden dankzij zijn schilderen.

'Een Texel's genoegen... ' 

Hier leest u binnenkort meer over Jan Wolkers en het schilderij...! 

Hoe de kunsthandel vaak 'rommelt' met hun archief... 

Een gerenommeerde kunsthandelaar bracht samen met zijn assistente een bezoek aan een ouder echtpaar. Wat daarna gebeurde illustreert de werkwijze van sommige handelaren...   

Gezocht! 

Voor een relatie zoeken wij werk van de kunstenaar Jan van Tongeren (1897-1991). Bent u in het bezit hiervan en overweegt u een verkoop? Stuur dan een goede foto van de voor- en achterzijde met overige relevante informatie naar ons e-mailadres.

Herman Bieling in New York!

Met deze gemengde techniek van Herman Bieling duiken we meteen in de geschiedenis van misschien wel de meeste bekende luchthaven ter wereld.

We schrijven het jaartal 1916 als Albert Roelofs (1877-1920) de opdracht krijgt van de heer M.F. Hay om diens zoon, Raeburn F. Hay te portretteren.

Soms vind je portret dermate intrigerend dat je alles wil weten! Dat overkwam mij enige tijd terug. Al snel volgde er een speurtocht door Engelse en Amerikaanse archieven en een briefwisseling met de leadzanger van Golden Earring, Barry Hay...

'Anton Heyboer en Josef Santen', het ontbrekende verhaal nu verteld'

In ons blog 'Anton Heyboer en Josef Santen, het ontbrekende verhaal nu verteld' gaan wij dieper in op de werkwijze van de vervalser.

'Onverwacht bezoek van Alfons Walde'

Twintig jaar terug kreeg ik bezoek van een dame uit het zuiden van het land met twee werken van  Louis Schrikkel (1905-1992) en een ander schilderij. Dit blog gaat over dat andere schilderij; een werk van de Oostenrijkse kunstschilder Alsons Walde (1891-1958) | 'Innsbruck'.